Reinhard Bonnke machtig door God gebruikt

Geplaatst in: Opwekking 0

Reinhard Bonnke

In 1972 werd Reinhard Bonnke gegrepen door een steeds terugkerend visioen. Keer op keer zag hij hoe  het grote continent van Afrika werd gewassen door het bloed van Jezus. Steeds weer opnieuw hoorde hij de Heilige Geest fluisteren: “Afrika zal gered worden, Afrika zal gered worden.”. Hij wijdde er zijn hele leven aan om Afrika met het evangelie te bereiken en zo ontstond Christ for All Nations. Door God te volgen en te luisteren naar de Heilige Geest heeft Reinhard en zijn team meer dan 74 miljoen geregistreerde reddingen gezien. God werkt krachtig door hem heen.

Gods bijzondere leiding

Het onderstaande verhaal komt uit het boek: “Evangelisatie door vuur” van Reinhard Bonnke.

Reinhard Bonnke: In 1961, toen ik 21 jaar oud was, was ik klaar met mijn bijbelschoolstudies in Engeland. Ik was van plan naar huis toe te gaan in het noorden van Duitsland. De reis bracht me eerst naar Londen waar mijn trein niet voor de vroege avond zou vertrekken en ik dus tijd had om nog wat rond te kijken. Ik liep zomaar wat rond zonder een plan en kwam op één of andere manier ten zuiden van de rivier de Theems, in de mooie straten van Clapham terecht.
Op ’n bepaalde hoek, achter een hoge houten schutting, zag ik toen een naambord staan met: `George Jeffreys` erop. Ik had zojuist een boek gelezen van deze evangelist en kon het nauwelijks geloven dat ik toevallig bij het huis waar die man woonde was uitgekomen. George Jeffreys kwam voort uit de opwekking in Wales en hij had, samen met zijn broer Stephen en andere leden van zijn familie, de volle evangelie-boodschap openlijk geïntroduceerd aan het Engelse volk. Zij werk liet steden schudden en tienduizenden mensen zagen machtige wonderen. Enthousiast ging ik door de poort en over het pad en drukte op de bel. Een vrouw kwam aan de deur en ik vroeg: “Woont hier de George Jeffreys die zo geweldig door God is gebruikt?” Zij bevestigde dat tot mijn grote vreugde een hoopvol vroeg ik: “Zou ik de heer Jeffreys kunnen zien?” Het antwoord was vastbesloten: “Nee, dat is niet mogelijk.”
Maar toen klonk vanuit het huis een diepe, muzikale stem die, naar zeggen, de aandacht van tienduizenden met gezag vasthield: “Laat hem binnenkomen.” Opgewonden ging ik naar binnen en daar zat hij. Hij was 72 jaar, maar zag er uit als een man van negentig.
“Wat wil je?”, waren zijn woorden tot mij. Ik stelde me voor en vervolgens spraken we over het werk van God. Plotseling viel de man op zijn knieën, trok mij met zich mee en begon mij te zegenen. De kracht van de Heilige Geest kwam de kamer binnen. De zalving begon te stromen zoals Aärons olie leek het over mijn hoofd en langs mijn kleding te vloeien.
Ik verliet het huis als verdoofd. Vier weken later overleed George Jeffreys; de Heer had mij geleid om hem vlak voor hij stierf nog te zien en ik wist dat ik van deze vurige evangelist iets had ontvangen.

 

Moslim leert Jezus kennen

Een video opname van een wonder dat plaatsvond op 9 november 2013 in Accra, Ghana: Een moslim die in Jezus’ naam genezen werd van doofheid! Wauw!

Reinhard Bonnke werkt samen met evangelist David Kolenda 

Afbeeldingen

Reinhard Bonnke Kafachan
Reinhard Bonnke, Kafachan Nigeria 2007
Reinhard Bonnke NtYas
Mooie mensen worden gered door Jezus

Ga ik naar de hemel?

Ga ik naar de hemel?

Eerlijke antwoorden op deze belangrijke vraag.

Ontdek het hier

Volg Reinhard op facebook voor inspirerende boodschappen: https://www.facebook.com/evangelistreinhardbonnke