Dichter bij God

Geplaatst in: Ontmoeting met God 1

De laatste tijd is er veel voor mij veranderd. Het is alsof ik het eindelijk begin te begrijpen. Door de jaren heen hoor ik veel mensen praten over hoe belangrijk het is om een persoonlijke relatie met God te hebben. Maar hoe doe je dat? Ik had dat nooit goed begrepen.

Afgelopen tijd heb ik de ruimte gevonden en gemaakt om dagelijks bij God te zijn. Deze tijd met God is er om puur in Zijn aanwezigheid te Zijn. Het is samenzijn met God. Open en eerlijk. Gewoon mijn liefde uiten voor God en Zijn liefde terug ontvangen. Het heeft me erg geholpen om de aanwezigheid van God te erkennen voor wat het is. Als ik de atmosfeer tijdens de aanbidding of gebed voel veranderen dan weet ik God is hier. Alleen het besef hiervan vult me met dankbaarheid en ontzag. Vreugde borrelt omhoog in de aanwezigheid van de Koning. Het erkennen van Gods aanwezigheid heeft me enorm geholpen.

Weet je? God is nooit ver weg. Hij leeft in het hart van iedere gelovige. De tijd met God brengt vrede en innerlijke rust met zich mee. Ik merk dat ik zoveel meer geduld en liefde heb als ik in Gods tegenwoordigheid ben geweest. Het mooie is dat de Heilige Geest niet weg is als je bij God bent geweest. Mijn doel is om gevoelig te blijven door de dag heen en om in contact met God te blijven.

We zijn gemaakt om God lief te hebben en ik ben zo blij dat ik nu een manier heb gevonden om Hem liefde te geven. Ik had nooit begrepen dat we God iets konden geven wat Hij echt wil hebben. Maar een hart wat voor Hem zingt en liefde uitspreekt naar Hem. Dat raakt Hem echt. Dat is wat God wil. O als ik denk aan alles wat God heeft gegeven dan wil ik God iets terug geven. Dan wil ik Hem mijn liefde tonen. Hij is het zo waard!

Hoe ziet mijn tijd met God eruit? Ik schrijf het voor je op. Niet om te vertellen dat het zo moet want er zijn vele manieren. Maar misschien helpt het je.

Mijn tijd met God begin ik met aanbidding. Ik zet mijn favoriete aanbiddingsmuziek op en richt mijn hart volledig op Hem. Ik zing naar God vanuit mijn hart en richt mijn ogen op Hem. Gewoon liefde geven aan Hem die dat zo waard is. Na van loop van tijd wordt ik stil. Ik verander de muziek in zachte muziek zonder woorden en blijf me focussen op God. Ik wordt stil in Zijn aanwezigheid en wil aan niets anders denken dan aan Jezus. Kijk en luister met de ogen en van je hart. Wat is Jezus aan het doen?

Een beeld wat ik gisteren zag is dat Jezus rustig aan een rivier zat. Er was prachtig groen gras met bloemen erin. Jezus zat daar gewoon en ik vroeg Hem wat Hij aan het doen was. Maar Jezus was met niets bezig. Hij genoot gewoon van de natuur en van de rust. Dan ga ik bij Hem zitten en geniet ik met Hem mee van de rust. Het is heerlijk om samen te zijn met God.

Hulpmiddelen

Boeken:

How to hear God’s voice door Mark Virkler

Muziek:

Album: We will not be shaken van Bethel Music of Bethel Music in het algemeen

  1. Estelle Venter
    |

    baie dankie! Baie goeie berig en raad! Groete vanuit Suid-Afrika!